Tandläkare Solna

Högkvalitativ tandvård till förmånliga priser

Akuttandläkare Solna | Lediga tider för akut tandvård

Boka tid för akut tandvård i Solna

Om du har ont och vill slippa köa för akut tandvård – ring oss så får du en tid redan samma dag! Ej drop-in utan endast tidsbokning och endast kontant- eller kortbetalning.

Sök vård omedelbart om du har svullnader och feber för att undvika komplikationer! Kontakta oss om du har akut tandvärk, ömhet, svullnad eller problem med frakturer eller visdomständer. 

Akuttandläkare Solna - boka nu och slipp långa köer 

Lider du av tandvärk och vill slippa stå i en lång kö till tandläkaren? Kontakta oss så får du en akuttid i Stockholm, inom 24 timmar! Det är dock tidsbokningar som gäller för akutbesök, ingen drop in.

Du kan kontakta oss om du lider av akut tandvärk, ömhet i tandköttet, problem med visdomständer eller frakturer. Har du problem med svullnader eller till och med feber så råder vi dig att söka vård för att inte drabbas av några komplikationer. Vi har alltid korta kötider och gör allt för att du ska få din akuta tandvård så fort som möjligt.

Viktigt med kompetent tandvård så fort som möjligt

När man har ont i en tand är det viktigt att få kompetent tandvård så fort som möjligt. Delvis för att det är problematiskt i vardagslivet – tandvärk gör att det är svårt att sova och koncentrera sig. Även om man inte har några problem och det inte föreligger någon direkt fara så är det bäst att söka hjälp – tandvärk går sällan över av sig självt och är oftast ett tecken på att något är fel med tandhälsan. Boka en tid hos din akuttandläkare i Solna omedelbart innan problemen förvärras.

Akuttider i Solna – rotfyllning

Rotfyllning. Visst får bara ordet det att vända sig lite i magen? Detta ingrepp förknippas med smärta – men det är med dagens moderna metoder en myt. Visst kan det kännas obehagligt att sätta sig ned i tandläkarstolen – vi har för övrigt akuttandläkare som har stor erfarenhet att ta hand om patienter som lider av tandläkarskräck – men idag gör en rotfyllning knappt ont alls. Så effektiva är dagens metoder för lokalbedövning. Endast om tanden är väldigt starkt inflammerad kan en rotfyllning orsaka viss smärta.

Bakterierna tar sig långt in i tanden

När är det nödvändigt att boka akuttid och utföra en rotfyllning? Detta sker när bakterier har tagit sig hela vägen in i tanden och angripit pulpan. Då sitter bakterierna djupt ner i tändernas rotkanaler och immunförsvaret kommer inte åt dem. Detta leder i de flesta fall till kraftig smärta och får personer att boka akuttider hos sina tandläkare. Men dessa problem märks inte alltid så tydligt och upptäcks ibland även vid rutinundersökningar. Det är alltid fördelaktigt att gå till tandläkaren regelbundet.

Har man drabbats av långt gången pulpit så är det angeläget att boka en akuttid  för att snabbt kunna rädda tanden med en rotfyllning.

Tandvärk – några vanliga orsaker

Vi har alltid gott om akuttider och du kan alltid få tid hos tandläkaren inom 24 timmar. Tandvärk är kanske den vanligaste orsaken till att man uppsöker tandläkaren

Tandvärk kan ha ett flertal olika orsaker. Visdomständer som håller på att tränga fram och trycker mot angränsande tänder är en av de vanligaste anledningarna. Långt gången karies – i vardagligt tal hål i tänderna – är en annan. Då måste man genomföra en rotfyllning, som vi berättar mer om ovan. En annan anledning till att besöka en tandläkare akut är förstås om man slagit ut eller skadat en tand. Har du slagit ut tanden så finns goda chanser att rädda den om du snabbt bokar in en akuttid hos oss. Tänk på att hålla tanden fuktig så kan vi kanske rädda den och få den att växa fast igen.

Ring oss om du är i behov av tandvård inom kort – vi har alltid tillgängliga akuttider.

Välkommen till oss för en undersökning eller behandling. Boka tid idag!