Tandläkare Solna

Högkvalitativ tandvård till förmånliga priser

Tandimplantat Solna – säker och effektiv behandling

Vi på Solna Dental är experter på tandimplantat

Ett tandimplantat är det mest hållbara och det säkraste sättet att ersätta en tand. Att sätta fast ett tandimplantat innebär att vi fäster en titanskruv i käkbenet, på vilken sedan fästs en konstgjord tand, anpassad till färg, form och utseende för att passa in med de omgivande tänderna. Tandimplantat kan användas för att ersätta en enstaka tand, eller en hel tandrad.

"Behandlingen delas upp på ett antal tillfällen, vi börjar alltid med en konsultation och en undersökning för att säkerställa att det är möjligt att sätta ett implantat."

Därefter går vi igenom proceduren och även hur mycket det kommer att kosta. Ett tandimplantat är kostsamt, men vi kan hjälpa dig med räntefria lån och en avbetalningsplan. Vid det andra besöket fästs titanskruven, som sedan får läka fast i tandbenet under ett par månader. När implantatet växt fast sätter vi på den nya tanden.

Boka in en tid för första konsultation gällande tandimplantat!

tandimplantat med olika nyanser på tänder

Vidare information om tandimplantat

Tandimplantat är en modern och funktionell lösning för personer som har förlorat en tand eller har så trasiga tänder att de måste dras ut.

Förlorade eller förstörda tänder är ett stort problem för många personer. Det kan påverka utseendet, talförmågan, din förmåga att tugga maten och kan dessutom leda till nya problem med tänderna.

Problem med förlorade eller trasiga tänder kan ha varierande anledningar. En tand kan ha slagits ut i en olycka, eller tappat tänder på grund av tandlossning eller någon annan tandsjukdom. Oavsett orsak så kan tänderna ersättas med tandimplantat.

Så här går ett tandimplantat till i korthet

Innan man kan börja processen med att sätta in tandimplantat så måste man självklart träffa en tandläkare för konsultation och undersökning. En sak som är viktig att kolla upp är att kontrollera att du är en lämplig kandidat och att du är frisk i resten av munnen. Du får dessutom chansen att ställa frågor och att berätta om dina förväntningar och behov. Tandläkaren går också igenom dina individuella förutsättningar.

Om man ska lyckas med ett tandimplantat så krävs det att du inte är drabbad av några infektioner i munnen. I vissa fall kan detta leda till att ingreppet tar längre tid, det kan handla om att en tand måste rotfyllas eller att en infektion i tandköttet måste läka ut ordentligt.

Titanet växer fast i käkbenet

När undersökningen är genomförd och alla förbehandlingar är klara så är det dags att fästa implantaten i käkbenet. Tandimplantat sätt fast med ett kirurgiskt ingrepp. Först lokalbedövas det lokala området, därefter viker tandläkaren bort det tunna tandköttet för att kunna komma åt käkbenet. Ett hål borras och där fästs titanskruvarna. Det är titanets unika egenskap att växa fast i käkbenet som ger denna metod så effektiv och säker.

Ingreppets storlek och hur många tänder som ska ersättas bestämmer hur många implantat som ska göras.

När man har fäst titanskruvarna behöver man en läkperiod. När skruvarna har läkt fast ordentligt i käkbenet så fäster man pelarna där de nya tänderna ska fästas.

När detta är klart så fäster man de nya specialanpassade och nyframställda tänderna på implantatet. Detta brukar bli färdigt på några veckor, då det ofta behövs göras vissa justeringar.

Tänderna görs efter avtryck på munnen och en modell över hur tänderna ska se ut.

Viktigt att ta hand om tandhygienen

En god munhygien är mycket viktig såväl före som efter ett tandimplantat. Exempelvis så bör man undvika att röka om man ska operera in nya tandimplantat. Rökning försämrar nämligen inläkningen av skruven i käkbenet.

Det är lika viktigt, om inte än viktigare, att borsta tänderna med ett tandimplantat jämfört med när du har riktiga tänder. Vi rekommenderar att du även återkommer till oss för regelbundna kontroller.

Tandimplantat är idag den bästa tekniken när man vill skapa nya, konstgjorda tänder. Att processen är relativt lång uppvägs av att de fungerar lika bra som riktiga tänder när de väl är på plats i munhålan.

Vill du veta mer om tandimplantat? Välkommen att kontakta oss.

Den senaste tekniken inom tandimplantat!