Tandläkare Solna

Högkvalitativ tandvård till förmånliga priser

Tandhygienist Solna – trygg tandvård för alla

Boka tid hos en tandhygienist i Solna

Har du problem med tandhälsan? Behöver du hjälp med hur du ska sköta din tandhygien? Vill du ha hjälp att skrapa tänderna eller rådgivning om dina matvanor?

Kontakta oss – du kan få hjälp av allt du behöver runt dina tänder av en kompetent och erfaren tandhygienist i Solna. Boka en tid och du får värdefull hjälp som kommer att förebygga framtida kostsamma tandläkarbesök.

Låt en duktig tandhygienist ta hand om dina tänder

Våra tandhygienister har självklart yrkeslegitimation utfärdad av socialstyrelsen och vidareutbildar sig kontinuerligt. Målet för varje tandhygienist är att patienterna ska behålla sina friska tänder livet ut. De ska klara sig undan karies, tandlossning och andra besvärliga munsjukdomar.

tandhygienist i Solna

Förebyggande arbetet är alltid i fokus

Det förebyggande arbetet är alltid i fokus för en tandhygienist. Vi arbetar med information, instruktion, diagnostik och rengöring. Tandhygienister medverkar i vissa fall även vid estetiska ingrepp som tandblekning, ett skonsamt sätt att bleka gulnade och smutsiga tänder.

Man kan säga att en tandhygienist arbetar utanpå tanden, till skillnad från tandläkaren som även arbetar inne i tanden. En tandhygienist utvärderar patientens tänder och tandhygien och ger råd, så kallad egenvård.

Våra tandhygienister har kompetens att diagnostisera och förebygga begynnande karies, inflammation i tandköttet och även tandlossning. Inom diagnostiken använder vi röntgen för att lokalisera problem som karies, tandsten och andra problem. En annan effektiv och modern metod är att använda en digital intra-oral kamera. Den fotograferar munhålan och används för effektiv dokumentation av bland annat missfärgningar på tänderna och slemhinnornas status.

Viktigt med regelbunden tandborstning

Kombinera en bra tandhygien, som tandborstning och eventuell munsköljning, med regelbundna besök hos tandhygienist – det kommer att gynna din tandhälsa både på kort och lång sikt. Regelbundna kontroller och tandborstning tre gånger om dagen är det bästa sättet att undvika karies, tandlossning, missfärgningar och andra problem.

Vi kontrollerar dina tänder med den senaste tekniken och ger dig sedan enkla och användbara råd om hur du ska använda din tandhygien. Här ingår hur man använder tandtråd så att det får önskad effekt, vilka produkter som passar bäst och vilken mat du ska äta – och inte äta – för att förbättra tandhälsan.

Varför ska man gå till en tandhygienist regelbundet?

Besök hos en tandhygienist en eller två gånger om året ger dokumenterade resultat för tandhälsa och minskar antalet övriga tandläkarbesök. Vi motar bort problemen redan innan de uppstår! Snällt inte bara mot tänderna utan även mot saldot på bankkontot.

Vi rekommenderar att alla personer i alla åldrar och samhällsklasser regelbundet besöker en tandhygienist. Men tre grupper har extra stora skäl att göra ett besök på mottagningen:

  • Yngre personer i låga riskzoner för tandproblem. Dessa personer har oftast friska och fina i munnen och tänderna är i bra skick. Här handlar tandhygienistens arbete främst om två saker, dels förebyggande information om hur man tar hand om sina tänder, dels borttagning av tandsten, som är vanligt just i denna åldersgrupp.

  • Personer med tandlossningsproblem bör också besöka tandhygienist regelbundet. Patienten får hjälp med att rengöra fickorna, vilket är svårt att göra på egen hand. Patienter med tandlossning rekommenderas regelbundna besök hos en tandhygienist för att slippa dra ut en eller flera tänder.

  • Personer som har problem med muntorrhet. Detta kan uppstå av flera olika orsaker, exempelvis vid medicinering eller behandling med strålning. Denna grupp löper dessutom större risk att drabbas av karies. En tandhygienist kan hjälpa till att hålla rent och arbeta förebyggande för att patienten ska klara sig undan karies i framtiden.

Välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp av en duktig tandhygienist. Boka tid hos oss på Solna Dental så kan vi hjälpa dig att sköta din tandhälsa.

 

Låt en tandhygienist förbättra din tandhälsa!