Tandläkare Solna

Högkvalitativ tandvård till förmånliga priser

Svenska kändisar som blekt tänderna

Fler och fler svenskar väljer att låta bleka sina tänder. Vissa gör detta hos en tandläkare, detta medan andra väljer att göra det på egen hand i det egna hemmet. Resultatet kan därmed också bli väldigt varierande och det som rekommenderas är den tandblekning som sker i ett mer professionellt utförande. Det blir lite dyrare, men ger också en både bättre och mer hållbar effekt.

Varför bleker man då sina tänder? Svaret ligger i det uppenbara. Genom att ha vita tänder så signaleras ett välmående. Genom att vi ler så visar vi upp en glad, pigg och inbjudande sida av oss själva. Le och hela världen ler med dig, det är en devis som verkligen stämmer. Det motsatta å sin sida ger ofta en sämre bild av den egna personen. Man uppfattas som butter, som introvert och som en person som inte bjuder på sig själv. Det kan vara ytterst hämmande - både i det privata och inom karriären.

Många ler inte för att de är sura - de avstår från att le av den enkla anledningen att de skäms över sina tänder. Missfärgningar, gula fläckar och andra vanprydande saker kan förhindra ett leende. Därför är en tandblekning attraktivt. Att man numera kan få en sådan till bättre pris och utan att behöva vänta alltför länge är även det något som gjort denna estetiska behandling än mer populär hos gemene man. Hos kändisar däremot, där har tandblekningar länge varit ett väldigt populärt val.

Vilka svenska kändisar har blekt tänderna?

Vi influeras ständigt av kändisar och vad gäller tänder och tandblekning så är detta definitivt inget undantag. Rent globalt så finns det månag exempel på Hollywood-stjärnor som låtit bleka sina tänder och även i Sverige finns det många exempel på detta. Det är naturligt: spenderar man sina arbetsdagar i offentlighetens ljus så vill man också visa upp sig i ett perfekt sken. En tandblekning blir då en naturlig lösning.

Här kan man exempelvis nämna Michael Persbrandt, Anna Book, Molly Sandén, Andreas Lundstedt, Sean Banan, Rickard Olsson och Lina Hedlund. Listan kan göras betydligt längre. Det finns förmodligen även ett ganska stort mörkertal då många kändisar ogärna skyltar med olika ingrepp, även om det handlar om något så simpelt som att få vitare tänder genom en blekning.

Är det då ofarligt att bleka tänderna? Ja, det är det - på det stora hela. Det som rekommenderas är att man gör det professionellt och där en tandläkare antingen utför behandlingen - eller säljer ett kit att använda i hemmet. Exempelvis gravida ska inet bleka sina tänder och heller inte personer som har ett pågående angrepp av karies. Därav vikten av en undersökning av en tandläkare. Det finns även en intressant detalj som säger att rödhåriga har svårare att nå en bra effekt i samband med en tandblekning. Varför är svårt att sia om och det blir därför intressant att följa den forskning i ämnet som pågår.

Skalfasader - ett populärt alternativ

Vi ska även säga att det finns alternativ till en tandblekning. Många idag väljer skalfasader. Det innebär att man slipar ner tänderna och där sedan en ny - vitare - hinna av plast eller porslin fästes över. Detta ger en mer hållbar effekt och där man samtidigt också ser en enklare skötsel. Det negativa är att skalfasader kostar avsevärt mycket mer pengar än vad en blekning gör. Ser man till kändisar så är just den här lösningen något som både Carola och Patrick Ekwall valt.

Vi är bästa valet av tandläkare i Solna!
15 Sep 2021