Tandläkare Solna

Högkvalitativ tandvård till förmånliga priser | 08-55 39 39 99

Rotfyllning

Om tandemaljen skadats så att bakterier kommit in i tanden, måste tanden göras hel ren och därefter rotfyllas. Annars finns risk att bakterierna sprider sig i hela käkbenet. Vanligtvis gör det mycket ont när bakterier trycker mot benet under tanden. Om tandnerven, pulpan, angrips måste även den avlägsnas och hela tanden fyllas. Fyllningen görs med komposit.

"Vi avlägsnar den angripna pulpavävnaden och ser till att alla bakterier är borta innan vi fyller rotkanalerna med rotfyllningsmaterial"

Det tar vanligtvis två besök att göra rent och rotfylla en tand. När rotfyllningen är klar lagar vi antingen tanden med komposit eller sätter på en krona i porslin eller guld. En rotfyllning sker alltid efter lokalbedövning, så du känner ingenting under själva ingreppet. Dock är tanden vanligtvis något öm en tid efter behandlingen.

Bedövning under rotfyllning

Vanligtvis brukar det räcka med en vanlig lokalbedövning för en rotfyllning. Ingreppet i sig är relativt okomplicerat och beroende på inflammationsgrad gör tandläkaren en bedömning om vilken grad av smärtlindring och bedövning som bör ges. Viktigast är att du som patient inte ska lida under behandlingen.

Boka tid för rotfyllning!

så går en rotfyllning till

Återvänd till startsidan

 

 

Säker rotfyllning av inflammerade tänder!