Tandläkare Solna

Högkvalitativ tandvård till förmånliga priser

Detta ingår i en standardundersökning

Att regelbundet gå på rutinundersökning hos tandläkaren är den bästa grunden för en god munhälsa. Om du en gång per år kommer till oss och låter oss undersöka dina tänder, hinner vi i god tid upptäcka tecken på att något inte står rätt till. Många tandsjukdomar tar långt tid på sig att utvecklas, till exempel karies. Med regelbundna undersökningar hinner vi åtgärda problemen i tid, innan det är försent.

”Det allmänna tandvårdsbidraget finns till för att uppmuntra alla medborgare att regelbundet besöka tandläkaren”

En standardundersökning hos oss kostar i grunden 810:-, men i och med det allmänna tandvårdsbidraget betalar du inte det, utan du kan kvittera ut en tandvårdscheck. Det allmänna tandvårdsbidraget infördes 2008 och finns till för att uppmuntra alla medborgare att regelbundet besöka tandläkaren.

För personer mellan 23 och 29 år, samt för personer över 75 år, är bidraget på 300:- per år, vilket innebär att du endast betalar 510:- med tandvårdscheck. Är du mellan 30 och 74 år är bidraget på 150:- per år och du betalar 660:- för en standardundersökning hos oss. Är du under 23 år är tandvården gratis.

man får tandläkarundersökning

Det här är vad som alltid ingår när du besöker oss för en standardundersökning:

Tandröntgen

Vi tar minst fyra röntgenbilder av dina tänder för att kontrollera om tänderna har några sprickor eller om det finns tecken på att du har karies. Karies uppstår när kariesbakterier bildar syror som luckrar upp tandytans emalj och tränger in i tanden. Vid långtgående karies tar sig bakterierna hela vägen in till tandnerven, pulpan och orsakar en inflammation, vilket kan ge svåra smärtor. Har kariesen gått så långt finns oftast inget annat attt göra än att rotfylla tanden. Genom att gå på undersökningar regelbundet hinner du få hjälp med att upptäcka karies i god tid innan den orsakat för stora skador.

En röntgenundersökning är helt smärtfri. Du får en halskrage som skyddar kroppen mot röntgenstrålningen och tandläkaren riktar in röntgenapparaten mot din mun, där du fått en sensor som du biter i. När röntgenbilden tas går tandläkaren ut ur rummet och trycker av en bild. Röntgenstrålningen går genom dina tänder och träffar sensorn på andra sidan, varpå bilderna kommer upp på en bildskärm för tandläkaren att titta på.

Individuell rådgivning och tandvårdsplan

När röntgenbilderna studerats och tandläkaren har gjort en okulär besiktning av dina tänder får du även allmän rådgivning om tandskötsel, om vikten av att använda fluor och annat matnyttigt. Vi försöker tillsamman med dig att hitta metoder du kan använda dig av för att få en bättre tandhälsa, om behov föreligger. Vi gör även en riskbedömning, där vi försöker bedöma hur hör risken är för att du i framtiden ska drabbas av karies eller andra tandproblem. Utifrån det bestämmer vi när du ska bli kallad nästa gång.

Om behov av åtgärder finns gör vi upp en plan för hur och när behandlingarna ska ske och du får även ett kostnadsförslag. Beroende på problemet finns ibland olika metoder eller åtgärder att tillgå, med olika prislappar.

Hjälp med betalningsplan

Har du behov av ytterligare åtgärder, men dålig ekonomi, kan vi hjälpa dig genom att upprätta en avbetalningsplan. Vi kan också hjälpa till med ett räntefritt lån. För oss är det viktigt att ingen ska behöva lida av dålig tandhälsa på grund av dålig ekonomi. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Vi erbjuder alla former av tandvård i Solna, alltid till förmånliga priser!

 21 Mar 2018