Tandläkare Solna

Högkvalitativ tandvård till förmånliga priser

Nya trender inom tandsmycken

Nya trender inom tandsmycken - vilken blir din favorit?

Tandsmycken är inget nytt fenomen. Redan på tidigt 90-tal kunde man se unga personer fästa exempelvis små hjärtan eller stjärnor på sina framtänder och därigenom också visa upp en unik personlighet.

Efter några år i dvala har nu återigen tandsmycken kommit att bli populära. Detta då många influencers och kända personer - Madonna, exempelvis - visat upp ett glittrande garnityr på sina respektive konton på olika sociala medier.

Den stora trenden idag gällande tandsmycken handlar emellertid inte om små, diskreta smycken som syns när man ler. Istället handlar det om större utsmyckningar i form av så kallade Grillz. Grillz innebär att man exempelvis sätter guldtänder, diamanter eller silvertänder över de egna tänderna. Dessa tillverkas med de egna tandavtrycken som mall och kan sättas in- och plockas ut efter eget behov.

Prova ut Grillz hos en tandläkare

Just Grillz är den stora trenden idag och där ovan nämnda Madonna tillsammans med Kim Kardashian fungerat som ett lokomotiv i efterfrågan. Vän av ordning är emellertid medveten om att Grillz som fenomen långt ifrån är nytt. Inom rap - och i synnerhet inom Gangstarap - så har Grillz varit en tydlig statusmarkör sedan början av 90-talet där de dels visat upp en aura av farlighet och dels också rikedom hos bäraren. Här finns en tydlig historik att ta hänsyn till, men som gällande alla andra modefenomen så går det i cykler.

grillz

Är du intresserad av Grillz så bör du prova ut sådana hos en tandläkare som ger dig en lösning baserat på hur dina tänder ser ut. Du bör även vara medveten om att skötseln blir extra viktig. Det kan lätt fastna matrester i dina Grillz och detta kan i sin tur medföra kariesangrepp som kan vara svåra att bromsa upp. Du bör, baserat på detta, se till att ta av dina Grillz och borsta dina tänder som vanligt. Ta även ur dem i samband med måltider och rengör dem separat med jämna mellanrum.

Tandsmycken - fäst dem hos en tandläkare

Vill du ha ett mindre smycke på din tand som sitter kvar mer permanent så blir även här vikten av ett professionellt jobb tydligt. Att en tandläkare sätter smycket på plats borgar för högre kvalitet och ett mer långsiktigt resultat. Detta som en följd av att tandläkaren dels använder sig av ett bättre, säkrare lim och dels också förbereder den tand som ska smyckas. Detsamma gäller om du tröttnat på ditt tandsmycke. Det bör tas av utav din tandläkare.

Tandsmycken finns även att köpa hos tandläkare; vilket borgar för att de håller hög kvalitet och inte innehåller ämnen som är skadliga för tänderna eller för den övriga munhälsan.

Vill du ha tandsmycken så kan du också ge dig själv en möjlighet att skilja dig från mängden och visa upp en egen personlighet. Som sagt, det är inget nytt fenomen - men det har verkligen en förmåga att skapa intresse kring den egna personen. Ett roligt val för dig som gillar att sticka ut lite - eller mycket: om du väljer Grillz!

Vi hjälper dig att förbättra din tandhygien6 May 2021