Tandläkare Solna

Högkvalitativ tandvård till förmånliga priser

Tips för den som har tandläkarskräck

Här delar vi med oss några tips till personer som lider av tandläkarfobi. 

Äldre läsare minns säkert när norske komikergiganten Rolf Wesenlund i rollen som Fleksnes torterar en stackars patient i tandläkarstolen. Detta är givetvis en humoristisk nidbild långt ifrån dagens professionella och kundmedvetna tandläkare som är utbildade på att ta hand om tandläkarrädda. 

Tandläkarskräck – inget skämt för drabbade

Men detta innebär inte att tandläkarskräck är ett skämt. Det är ett mycket utbrett problem – så många som varannan svensk känner faktiskt ett obehag inför att gå till tandläkaren. Men det finns sätt att bota tandläkarskräck – och i förlängningen din tandhälsa. Hos våra tandläkare i Solna finns kunskaper och erfarenhet om detta problem – här bjuder vi på några användbara råd till dig med tandläkarskräck.

Det finns många skäl till varför människor utvecklar tandläkarfobi. Vissa kopplar samman tandvård med obehagliga upplevelser i livet, andra känner att man saknar kontroll i situationen. Eller så kan det bero på att man helt enkelt tycker att det är obehagligt att ha tandläkarens verktyg i munnen.

Viktigt att sätta in åtgärder

Oavsett orsaken så är det viktigt att ta sig an tandläkarskräcken, annars riskerar man att med tiden försämra tandhälsan, vilket i långa loppet kan leda till att man tvingas göra ännu större ingrepp och drabbas av ännu större obehag.

Gå till en bra tandläkare. Hos oss på tandläkare Solna har vi tandläkare som är specialister på att hjälpa personer med tandläkarskräck. Vi kan hjälpa den mest tandvårdsrädda patient.

Berätta om din rädsla. Om tandläkaren känner till dina problem så kan man boka in en längre tid, vilket minskar känslan av stress. Dessutom kan din tandläkare anpassa behandlingen, och bara att prata med en person om problemen kan vara en stor lättnad för många.

Ta med en familjemedlem eller vän. En ”stöttepelare” som sitter bredvid tandläkarstolen kan vara tryggt och avslappnande. Känner du dig mer bekväm med någon som håller dig i handen så är det inget att skämmas för.

Lugnande medel. Har man riktigt allvarlig tandläkarskräck så kan lugnande medel vara en metod. Det kan vara ett effektivt sätt att dämpa ångesten i samband med tandläkarbesöket. I de allra svåraste fallen kan narkos till och med bli aktuellt.

Lasertandvård. Känslan och ljudet från borren påverkar många tandläkarbesökare negativt. Med lasertandvård används ingen borr, ljudet är annorlunda och du slipper borrens vibrationer. Denna metod kan fungera perfekt för personer med tandläkarskräck.

Vi erbjuder alla former av tandvård i Solna, alltid till förmånliga priser!

 

4 Dec 2017